Lokalne przysmaki - organizacja kiermaszu potraw regionalnych

Drukuj

Lokalne przysmaki - organizacja kiermaszu potraw regionalnych

Wnioskodawca: Centrum Kultury im. Marii Płonowskiej w Bolesławiu

Całkowita wartość projektu: 33 687,48 zł

Wysokość otrzymanej dotacji: 20 519,41 zł

Opis projektu: Działanie polegające na organizacji kiermaszu potraw regionalnych przygotowanych przez koła gospodyń wiejskich z terenu Gminy Bolesław.

 

Opis projektu: Działanie polegające na organizacji kiermaszu potraw regionalnych przygotowanych przez koła gospodyń wiejskich z terenu Gminy Bolesław. Kiermasz odbył się będzie przy zabytkowym, bolesławskim dworze - siedzibie Centrum Kultury im. Marii Płonowskiej w Bolesławiu i miał charakter imprezy masowej. Poszczególne koła przygotowały potrawy, których nie znajdziemy w nowoczesnych książkach kucharskich. Były to potrawy, których przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie, a które pamiętają już tylko najstarsze członkinie KGW. Kiermasz został połączony z promocją lokalnej twórczości.

 

 

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij