ROGALICZKI Z JABŁKIEM

Drukuj

 ROGALICZKI Z JABŁKIEM

1.Składniki:

 


2.Przepis:

Z podanych składników wyrabiamy ciasto w misce. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po wyrośnięciu dzielimy na 4 części. Wałkujemy na placek grubości 0,5cm i dzielimy na 20 trójkątów. Na dłuższym końcu kładziemy kawałek jabłka i skręcamy w rogalik. Moczymy w białku i cukrze. Pieczemy w temperaturze 190°C, ok. 20 minut.

 


3.Cechy szczególne potrawy:

Są smaczne i bez cukru (cukier dajemy tylko do posypania w znikomej ilości). Bardzo tanie, ekonomiczne (z 1 porcji wychodzi ok. 80 szt.).

 

Maria Sierka – KGW Chechło

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij