SERNIK WOLBROMSKI

Drukuj

1.Składniki:

 


2.Przepis:

1,5 kg sera, 1 kostka masła, 1 szklanka cukru, 2 budynie śmietankowe, olejek pomarańczowy.

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić. Ser, masło, cukier, budynie, olejek pomarańczowy połączyć i ubijać do powstania jednolitej masy. Dodać ubite białka. Połączyć. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 220°C.

 


3.Cechy szczególne potrawy:

Brak jakichkolwiek stabilizatorów i ulepszaczy.

 

Lucyna Szczepankiewicz

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij