KISZONY BARSZCZ CZERWONY

Drukuj

KISZONY BARSZCZ CZERWONY

1.Składniki:

 


2.Przepis:

Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do słoja, zalać przegotowaną, posoloną letnią wodą. Dodać pokrojony czosnek i zamieszać. Przykryć zakrętką lub gazą. Trzymać w ciepłym miejscu 3 – 5 dni. Po ukiszeniu zalać do słoików i trzymać w lodówce. Może stać nawet miesiąc.. pić po 1 szklance dziennie.

 


3.Cechy szczególne napoju:

Piękny kolor, dobry smak, wartościowo-odżywczy. Można pic jak sok, wzmacnia odporność, walczy z anemią, skuteczny przy anginie. „Eliksir młodości”.

 

Stanisława Sosnowska – KGW Ryczówek

Stowarzyszenie „Babiniec”

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij