WINO WIELOOWOCOWE – PELAGIA

Drukuj

1.Składniki:

 


2.Przepis:

Do balonu wkładamy owoce, zasypujemy cukrem i wlewamy wodę, wkładamy rurkę żeby trochę wygazowało i czekamy aż wino przestanie gazować (najmniej 3 miesiące). Potem zlewamy wino owoce wyrzucamy, a wino wlewamy do balonu i ponownie zakładamy rurkę.  Pozostawiamy je tak co najmniej 30 dni aby się wyklarowało.

 


3.Cechy szczególne wina:

Wino jest ekologiczne bez żadnych konserwantów. Wykorzystać możemy owoce jakie mamy aby zrobić dobry i niedrogi napój.

 

Halina Widełka – KGW Ryczówek

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij