NALEWKA Z CZEREMCHY

Drukuj

NALEWKA Z CZEREMCHY

1.Składniki:

 


2.Przepis:

Około 1 kg owoców czeremchy zasypać cukrem i pozostawić ok. trzy dni aby owoce puściły sok. Następnie należy oddzielić sok od owoców i i dolać do niego spirytus. Jeżeli lubimy słabszą nalewkę to można dodać trochę przegotowanej wody, wtedy będzie też mniej słodka.

 


3.Cechy szczególne nalewki:

Jest bardzo dobra w smaku i wspomaga leczenie lekkich przeziębień grypowych, oraz infekcji górnych dróg oddechowych. Działa przeciwgorączkowo .

 

Lucyna Zaprzelska – KWG Ryczówek

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij