SMALEC JURAJSKI GOTOWANY

Drukuj

SMALEC JURAJSKI GOTOWANY

1. Składniki:


2. Przepis:

Mięso, słoninę i podgardle pokroić w grubą kostkę. Włożyć do garnka, zalać wodą by zakryć produkty. Gotować na wolnym ogniu 4 godz. bez przykrycia. Po rozgotowaniu pałką rozbić wszystko i odstawić. Następnego dnia podgrzać dodając przyprawy do smaku. Gotować ok. 3 godzin na wolnym ogniu. Przed końcem gotowania dodać 1 lub 2 całe cebule i pokrojony w kostkę czosnek.


3. Cechy szczególne potrawy:

Smalec różni się od innych techniką wykonania, jest lekkostrawny, mogą go spożywać dzieci i osoby starsze.

Halina Widełka – KGW Ryczówek

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij