SMALEC CHECHELSKI Z JABŁKIEM

Drukuj

SMALEC CHECHELSKI Z JABŁKIEM

1. Składniki:


2. Przepis:

Słoninę wytapiamy z boczkiem (pokrojoną w kostkę). Odcedzamy skwarki. Odlewamy trochę tłuszczu i podsmażamy cebulę, w zimnym tłuszczu podsmażamy jabłko utarte na drobnej tarce. Wszystko łączymy, podsmażamy dodajemy majeranek, sól, pieprz i na końcu zgnieciony czosnek.


3. Cechy szczególne potrawy:

Jabłko dodaje nietypowego smaku w stosunku do smaku z innych produktów. Ze względu na jabłko smalec jest mniej kaloryczny i na słońcu i w cieple ma swoją gęstą konsystencję.

Natalia Mermel – KGW Chechło

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij