JESIENNA IMPRESJA

Drukuj

JESIENNA IMPRESJA

1. Składniki:


2. Przepis:

Grzyby opłukać, wyczyścić i udusić. Mięso dusić z cebulą dodając przyprawy. Grzyby i mięso zmielić. Wymieszać składniki dodając drobno pokrojoną kolorową paprykę. Dodać pozostałe składniki (jaja, bułka tarta), wyrobić i wyłożyć na blaszkę. Piec 40 minut, w piekarniku, w temperaturze 180° na kolor ciemnozłoty.


3. Cechy szczególne potrawy:

Wytwarzany wedle starego, wiejskiego przepisu z grzybów z pobliskich lasów z dodatkiem papryki. Jest łatwy w przygotowaniu, nie zajmuje  dużo czasu. Pasztet często wypiekamy jesienią ze względu na jego kolory, przypominający jesienny pejzaż.

Smentek - KGW „Kwaśniowianki”

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij