ZUPA – KREM ZIEMNIACZANY JAROSZOWIECKI

Drukuj

1. Składniki:


2. Przepis:

Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić w kostkę, osuszyć. Marchewkę obrać, pokroić w krążki. Do garnka wlać tłuszcz, wsypać ziemniaki, marchewkę – smażyć 10 minut. Wlać wywar, gotować do miękkości. Boczek pokroić w paski lub kostkę, wysmażyć na chrupko. Warzywa i ziemniaki zmiksować blenderem. Dodać boczek i posiekaną zieleninę. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem (według smaku). Podawać z kromeczkami świeżego chleba lub tostami potartymi czosnkiem.


3. Cechy szczególne potrawy:

Mały koszt, wspaniały smak, samo zdrowie!

KGW „Jagodzianki”

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij