RODACKIE MINI KROKIETY

Drukuj

RODACKIE MINI KROKIETY

1. Składniki na naleśniki:


2. Składniki na farsz:


3. Przepis:

Składniki na naleśniki wymieszać dokładnie i usmażyć naleśniki bez tłuszczu na małej teflonowej patelni. Powinny być cienkie i nie spieczone. Ugotować kapustę, grzyby pokroić i usmażyć razem z cebulą na tłuszczu ok. 15 minut. Wszystko zmielić w maszynce. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Farsz zawijać w ciepłe naleśniki. Następnie panierować w jajku i bułce tartej, opiec na tłuszczu bardzo delikatnie żeby nie przypalić.


4. Cechy szczególne potrawy:

Krokieciki są bardzo smaczne, można podawać je na zimno i na ciepło.

Alicja Jeziorna - KGW Rodaki

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij