ZIEMNIAKI NADZIEWANE

Drukuj

1. Składniki:


2. Przepis:

Umyte ziemniaki gotujemy w łupinach lub pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Nadzienie z tuńczyka: paprykę oczyszczamy, drobno kroimy w kostkę, tuńczyka odsączamy, rozdrabniamy widelcem, to samo z dymką- kroimy drobno, dodajemy majonez, sól i trochę miąższu wydrążonego z przekrojonych ziemniaków. Nadzienie z sera: 50dag białego sera utrzeć ze śmietaną, wymieszać z drobno posiekaną cebulą i szczypiorkiem oraz solą, dodać trochę przestudzonego miąższu ziemniaka.


3. Cechy szczególne potrawy:

Tanie, szybkie. Produkty do tej potrawy każda gospodyni znajdzie w swojej lodówce i przydomowym ogródku. Danie to smakuje wybornie.

Zofia Pasek – KGW Zagórowa

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij