ROLADA ZIEMNIACZANA

Drukuj

ROLADA ZIEMNIACZANA

1. Składniki:


2. Przepis:

Ugotować ziemniaki, zmielić w maszynce. Dodać przyprawy, rozsmarować na waflu i zwinąć w rulon. Kroić na grubsze krążki i smażyć na oleju z obu stron.


3. Cechy szczególne potrawy:

Szybkość w wykonaniu. Łatwo i smacznie a przede wszystkim tanio.

Potrawy z ziemniaków dominują w kuchni wiejskiej od bardzo dawna. Uprawy ziemniaków nie mogło zabraknąć w żadnym gospodarstwie na terenie Gminy Trzyciąż. Były podstawą wyżywienia ludzi, a także zwierząt. Obecnie przyrządzane są na wiele sposobów, niejednokrotnie jako wykwintne dania.

Bernadeta Bałazy – KGW Zadroże

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij