SŁODKIE DZIECIŃSTWO

Drukuj

SŁODKIE DZIECIŃSTWO

1.Składniki:

 


2.Przepis:

Wysmarować formę margaryną i posypać bułką tartą. Mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiać. Masło utrzeć dodając kolejno żółtka i przesiany cukier. Dodajemy wanilię, skórki z pomarańczy, sok z cytryny i olejek migdałowy. Starannie  mieszamy. Powoli dodajemy ubite białka i mieszamy na jednolitą masę. Wykładamy do formy i pieczemy w piekarniku przez 30-40 minut w temp. 160°.

 


3.Cechy szczególne potrawy:

Podczas każdych Świąt Wielkanocnych wypiekamy babki. Jako gospodynie domowe jesteśmy wyspecjalizowane w ich pieczeniu. Nasz produkt jest doskonały.

 

Jadwiga Smentek - KGW „Kwaśniowianki”

 

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij