KEKS WARZYWNY „STAROPOLSKI”

Drukuj

KEKS WARZYWNY „STAROPOLSKI”

1.Składniki:

 


2.Przepis:

Ubijamy pianę z cukrem, łączymy z żółtkami, olejem, mąką wymieszaną z proszkiem, utartą szklanką marchwi szklanką utartych buraków, zapachem. Wszystko miksujemy, wkładamy do keksówek. Pieczemy ok. 1 godziny w 160°C.

 


3.Cechy szczególne potrawy:

Tanie, szybkie i bardzo zdrowe. Marchew – witamina A. burak zapewnia czerwone ciałka krwi, a smak ciasta keksowego podnosi jego walory.

 

 „Jagodzianki” – KGW Jaroszowiec

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij