NALEWKA DOMOWA Z CZARNEGO BZU

Drukuj

NALEWKA DOMOWA Z CZARNEGO BZU

1.Składniki:

 


2.Przepis:

Wodę gotujemy z cukrem. Po wystudzeniu wlewamy do balonu, dodajemy obrane owoce bzu czarnego. Balon przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce (może być w słońcu). Po fermentacji zalewamy wódką. Odstawiamy na ok. 6 miesięcy. Po tym czasie nalewkę przecedzamy i nalewka gotowa.

 


3.Cechy szczególne nalewki:

Nalewka o wyjątkowych walorach smakowych.

 

Melania Mudyna – KGW Chechło

 

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij