PSTRĄG PO CHECHELSKU – WĘDZONY

Drukuj

PSTRĄG PO CHECHELSKU – WĘDZONY

1. Składniki:


2. Przepis:

Pstrąga wstępnie  płuczemy w niedużej ilości wody z solą. Następnie marynujemy rybę w przygotowanej zalewie około 16 godzin. Wyjmujemy, płuczemy, suszymy, a następnie dwukrotnie wędzimy (raz na zimno, drugi raz na gorąco).


3. Cechy szczególne potrawy:

Produkt własny (z własnej hodowli), bez konserwantów. Wysokie walory smakowe i trwałość produktu. Naturalne przyprawy bez żadnej chemii. Wędzone drewnem śliwkowym.

Robert Jaworski

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij